Home > Kompjuteri > Pjesë të jashtme hardwerike

Pjesë të jashtme hardwerike

Tastatura – E cila përpos si pjesë hardwerike      mund të përcaktohet edhe si njesi hyrëse nga ku i japim të dhënat dhe komandat e caktuara ,

Ekrani – I cili gjithashtu mund të përcaktohet edhe si pjesë dalëse hardwerike ku i shohim të dhënat e caktuara ,

FDD – flopi disku ose disketa , ketu mund te               bejme incizimin e shenimeve te caktuara dhe ti marim me vete ,     kapaciteti standard i disketes eshte 1.44 MB

Miu – I cili zavendeson tastaturën në shume raste dhe lehtëson punën me kompjuter                                                                                                                             Printeri – Njesi e jashtme ku i shohim të dhenatdhe rezultatet e caktuara nga puna e jonë me PC-në.

ž
Advertisements
Categories: Kompjuteri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: