Home > Kompjuteri > Hyrje ne Historine e Kompjuterit

Hyrje ne Historine e Kompjuterit

Z1 ishte nje kompjuter mekanik projektuar nga Konrad Zuse 1935-1936 dhe eshte ndertuar nga ai ne 1936-1938. Z1 ka qene nje kalkulator (njësi aritmetike) i bere mekanikisht nga Konrad Zuse ne 1937. Ishte perfunduar ne 1938 dhe financohet plotesisht nga fondet private

.Ky kompjuter u shkaterrua ne bombardimet e Berlinit dhjetor 1943 gjat Luftes se Dyte Boterore , se bashku me te  gjitha planet e ndërtimit. Z1 ka pas nje memorje prej 64 numrave secili nga 22 bit. Njësia aritmetike ka shërbyer per mbledhje, zbritje, shumzim, dhe pjestim, si dhe dekodimin e numrave binar ne decimal.

Advertisements
Categories: Kompjuteri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: